onsdag 2. september 2009

Forberedelse til operasjon

Skrevet av Renate Olsen i Fotobilder, tags: , ,

Her kommer noen nye bilder fra venninna mi sin operasjon. Jeg er nødt til å skryte av henne for at hun er villig til å la meg legge ut slike personlige bilder av henne og hennes reise gjennom en slik stor operasjon. Jeg er så stolt av henne! Det er et stort inngrep hun har tatt, og det er utrolig modig å dra til Russland for å gjøre det! :)


For å forklare kort hva det er de har gjort, så har de altså krympet magesekken hennes, snittet tykktarmen 3 steder, og koblet den rett på magesekken. For de som ikke har fjernet galleblæra og blindtarmen, så gjør de det (hvert fall her i Russland).


Først til noen bilder før operasjonen, for å vise påkjenningene dette virkelig er.

Her sitter hun på hotellet og venter på taxien. Det er nå hun skal legges inn på sykehuset for å bli preppet til selve operasjonen av anestesisykepleieren. Nervene er i høyspenn, og man begynner å lure på hva det er man har begitt seg ut på.

Da hun kommer på sykehuset og har blitt installert på rommet, slår virkeligheten virkelig inn. Følelsene tar overhånd og man begynner å innse hva som er i ferd med å skje. Det er følelser som kan være harde å håndtere. Spesielt etter komplikasjonene dagen før med hotellreservasjoner som ikke stemmer, og skyss som ikke dukker opp. Det er veldig forståelig at det vil bli en reaksjon. Da er det godt å ha en venn der som ledsager, til å støtte en gjennom følelser og tanker. Og vi traff også da en sykepleier som det vil komme bilder av senere. Hun kunne ingenting engelsk, men skjønte at hun var nervøs, og kom med servietter og en god klem. Det var en god trygghet, selv om man ikke snakker samme språk. Dette blei etter hvert favorittsykepleieren/hjelpepleieren vår på sykehuset.

Etter hvert er det tid for å preppes med medisiner og diverse undersøkelser av anestesilegen, som heller ikke kunne engelsk. Men vi hadde snakket med en annen anestesilege tidligere på dagen, som heldigvis kunne engelsk, Boris. Bilder av ham vil komme senere.
Deretter kunne Bente spise sitt aller siste måltid før operasjonen. Da vi kom opp i restauranten på sykehuset, var det ingen av de som kunne ett eneste ord på engelsk. Så det blei veiving med armer, for å forklare fugl og fisk… :) Så til slutt havna vi på kylling, og dette er hva vi fikk. Forståelig nok var nervøsiteten i spenn, og sulten var dermed ikke heilt på topp. Men jeg syns hvert fall det var veldig godt! Så da kunne jeg spise opp det hun ikke orket… :)

Så lir kvelden på, og det er tid for de siste forberedelser til operasjonen. Det vil si at det er tid for avføringsmiddel:Dette smakte skikkelig ÆSJ, og kroppen ville ikke ta det imot. Det endte med oppkast, og sykepleierne måtte være oppfinnsomme og finne på en alternativ tilnærmingsmåte…. Så det blei utsatt til neste morgen kl.07.

Ingen kommentarer: